Friday, April 30, 2010

:: bakal hubby saya? ::



salam~ehem ehem~hari ni nana nak show off la sket kat anda semua yea~di malam jumaat yang mulia ni~nana nak bongkarkan rahsia kekasih hati nana selama ni~hihi bakal hubby nana la kirenye nih~hehehe


namenye??name dia Maher Zain~yang first tu pic dia sdg having a little conversation with Director Wassim Malak~the second one tu dia sedang on stage~both of pics ni taken dekat Cairo~waktu dia buat concert kat sane tu~ehem ehem~orang yg duduk Cairo tu tak pegi ke??hehehe~


so if you guys nak tau la kan~inilah orangnye~hehehe memain saje lah~tapi to be honest la kan~dia ade la characteristics yang nana suke~hehe seperti ade good voice~tinggi~botak~ouhhh nana memang mudah tertarik dekat yang botak botak ni~hehehe sbb comel mcm baby~hehe tp yg ni lebih sweet la~sbb ade janggut~jambang sket2 kat pipi~kemas plak tuh~wahhhh tu yang suke tu~botak cam baby~tp ade beard yg kemas dan rapi~hehe sukeeeeeee~pastu body dia pon okay2~tak demok2 and tak kurus2~wahhh almost perfect dah ni~hehe makhluk indah ciptaan Allah~hehe kelihatan gatal dan gedik ke??huu sorry la jika begitu yea~just nak share je bakal hubby nana~hehe


tapi dia memang smart kan~hihi okay lah~nana mahu tidur dulu~dalam mimpi mahu dating dgn incik abg di atas ini~hehe salam~nite2 all~

*kagum dgn cara Maher Zain berdakwah through lagu~banyak western countries dia dah pegi in order to spread the love of Islam~may Allah bless him~

Thursday, April 22, 2010

:: do not show off ::

salam~

huuuu ekceli sgt dlm situasi menyampah sekali lg~haishhh gedik sgt okeh~apesal nak show off~tak perlu la nak show off sgt~mengade je nampak~huuuuuu

i hate you~huuuu even though i really hate to hate people~but this time,i really have to hate people~to be specific~YOU~sbb mengade sgt~show off sgt~huh!!!!

okeh now tukar cerite nak tak??malas nak keep talking bout org yg show off nih~heh

hurmmm okeh~i got something else to say~nak tau tak~i wish i could erase all bad past stories of mine~wanna know which one???hurmmmm some part of my past which i was so DUMB~UNABLE TO THINK~and BLIND~really wanna thank my dearest friends~for build me up~give me strength~accompany me on my 'giller' time~ohh thanks friends~nawar haris~norhayati kamaruzaman~kamilah mohd noor~including naim nazri and afif salleh~yup guys~you two are included~because you too also said the same thing like my girls said to me~you all guys will say this to me~'dah la tu~wat tak tau je~lame2 okay la~lupe la'~yup~now dah okay~dah lupe~paaaandai korang~hehehe mekaceh kawan2~


okeh la~mau stop dulu~ibu dah balik keje~nak lepaking with ibu pule~buh bye cayang2~salam~

Thursday, April 15, 2010

:: geram ::


huuu nana geram~geram~gerammmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!~hah amek sekali~geram sangat tu kan~esh tgh hari yang panas ni~hati pon jadi panas~bukan panas sbb ape~tapi sbb gerammmm sangat ngan sorang makhluk ni~haaaa amek!!

hei you!!poyo nye la kan~i dun even mind about u okeh~so please don't disturb me~saje nak catch my attention~then when i show it,kau nak poyo2 lak kan~adoiii marah ni~gerammm~eshhh kau memang sudah bikin hati aku ni jadi merah la~marah~hesh~

haha amek sekali~memang nana marah pon~kat sape??ade lah orang tu~bukan ape~dia poyo sangat la~nana yang lemas dan rimas~huuuu hehe okeh la~mau tonton TV ilangkan kepanasan hati~heheheh lagi pon orang camtu tak guna pon nak pikir2 sangat~heheh

untuk kau: hoi~kau ingat aku heran sangat ke kat kau hah???tak heran okeh~aku ade ramai lagi orang yang nak di heran kan~contohnye sprti yatie ke~sape2 la~tapi bukan kau~eh suka hati la nak tulis kasar2 kat kau~pandai kau berlakon eh~time tade kawan ko carik aku~kuang asam~eh tak heran la~aku ramai kawan lagi~buweekkkkk~


uit nana sgt jahat di post ini kan~hehehe sekali sekala~hesh geram tapi boleh gelak2 plak kan~heheh sbb malas nak geram lebih2~well~nk tgok tv~buh bye~

*jika anda tak suke post ini,sile click 'x' di penjuru kanan PC anda okeh~and do not judge me easily based on my harsh words here~this is because i geram~kadang2 kene jugak cakap kasar2~heheh supaya org tu tak macam bagus ngan kite~yeah~

RINDU


senyum aku dalam malam syahdu
tenggelam dalam lautan rindu
melepas rasa yang kucantum satu
menjadi penawar saat sepiku


manja hati ini merayu
sungguh rindu hati
hanya pada dia
menjadi pemilik bisikan rinduku


tapi rindu ini rindu berkalang
tak bisa ku ungkap dibibir
walau dalam mimpi
apatah lagi di alam realiti


kerana belum tentu ini rindu sejati
yang bisa bersemadi di syurgawi
lantas datanglah kau padaku wahai pemilik rindu
kucup bait rinduku dalam lafaz cintamu
baris hikmat bersaksikan wali wali ku


panah rindu telah menusukku
datanglah menyatu belahan hatiku
andai kau yang cium seksa hatiku
menjadikan bait rinduku halal buatmu
rela aku mati dalam pelukan kasihmu

Sunday, April 11, 2010

:: nenek sakit ::

salam~

huuu cedih la~nenek cakit~tak cehat~tadi petang nenek muntah2~nana sempat la pegi tengok pastu kemaskan nenek~nenek tak larat nak bangun langsung~muntah pun sambil meniarap atas katil~kesian nenek~


pas dah banyak kali muntah nenek tido~nana naik la rumah~tadi malam nana ngan ibu turun balik pegi rumah nenek~nana suap la nenek makan bubur~pastu picit-picit nenek~kecian nenek~nenek cakap nenek sakit kepala~sampai muntah muntah~angin la tu~huuuu now nenek dah okey sikit~pak long yang stay kat rumah nenek~

nenek~jagela makan yea~jangan la makan yang bukan2 yea nenek~nana risau la kalu nenek sakit2 macam ni~nenek jangan sakit lagi yea~saaaaayang nenek~

Thursday, April 8, 2010

:: mau hubby camni leh tak? ::

video

salam~dah tengok video kat atas ni??hehe tomei sangat2~nana mau hubby camni bleh tak??tomei la~sanggup masuk dlm crib baby tu~hehe comey je baby tu~siap ade sepit rambut kaler pink atas kepale tau~hehe dia main pucing2 lilit2 badan daddy dia tamo kaci daddy dia pegi~olololoh~daddy nak buat teje la baby~pash da lilit2 daddy~daddy still nak pegi jugak~hehe mesti baby tu pikir camni kan~heheh

ermm taleh lepash daddy tamo lepash daddy~ishhh ape daddy moving2 ni~baring la diam2~owang nak tido cambil dengar bunyi jantung daddy nyanyi2 ni~ape daddy gerak2 ni~lalalalala~ermm eh eh daddy moving lagi~lilit lagi~daddy taleh g mane2~hihi eh eh nape daddy dah angkat owang ni~eh eh eh daddy nape letak orang kat tilam ni~aaaaaa aaaaaa nanges balik~haaa daddy peluk pon~daddy tamo g mane2~owang peluk daddy~


ololoh manje nye dia~cuke tau~tamo lepas daddy dia~nak lilit gak~kalu boleh nak belit2 daddy dia tu~hehe besh la~nana nak hubby yang cweet camni gak la~leh tak??hehehe kalu hubby nana tetibe sampai masuk dlm crib tu~nana rase nana gelak kot~"ucukkkk nape masuk crib baby~ucuukkk keluar la~nanti patah~huuuuu ucuk ni~" hehe tu nana berangan jelah~kalu my ucuk macok dlm tu,amboi maksudnye ucuk nana kene bully ngan baby la tu~hehe tapi taleh biasekan baby bully my hubby~nanti kang my hubby melekat lak tido dlm crib~huuu cape nak jawab~hehehe


okay lah~nana mau stop~mau searching for some potential guys to be my hubby a.k.a ucukk~~hahaha jangan marah naaa~nana main2 jelah~takde maknenye searching2 nih~takde sape pon yang nak di short listed kan pon~hehe okey la~cudah petang~jom wat minum petang~nak ape??cekodok bilis jelah yea~hehe

PERGI MANA


apa?
pergi mana?
tidak-
tidak ke mana-mana
masih di sini


tapi seperti hilang
pergi ke mana?
oh-
tidak ke mana
cuma pergi membawa hati yang lara

:: hatiku sedang berduka lara ::


assalamualaikum cemua kawan2~

eh nana ade kawan2 ke??soo confident yea~heheh tak mengapa lah~okeh mahu berkongsi di sini~hati nana sedang berduka lara la~huuu kenapa???kerana~~~~hurm hanya Allah je yang tahu~so takpelah~rahsia lah tentang itu yea~

urm walaupun hati ni berduka~nana tetap cube menghappykan diri~dgn cara mengajak yatie pegi pasar malam belakang yu ai eh ni ha~hurmm memang la pasar malam je~u all yang kaya2 yang tak layan pasar malam~u all punye pasal la eh~sbb i layan aje~heh
(tejap2,ade nyamuk~nk cembur dia jap~cebuk je dia time nana tgh blogging tau)

okeh~tadi kan~kat pasar malam nana beli kentang putar2 ni tau~wuhuuuu sgt la sedap~belikan utk yatie gak~yatie time dia makan kat bilik dia tuh~dia siap call nana tau~hehe semate-mate nak cakap sedap~hehe tulah tadi time beli buat muke poyo2 lagi~hehehe


pastu nana beli anak tudung baru~hehe yay cuke cuke~boleh la nana pakai ngan selendang~hehehe next sem cam nak pakai selendang saje lah g kelas~heh pakai selendang pun sopan gak~sebab rasenye time pakai selendang,belah depan ngan belakang tu lagi labuh dari tudung biase yang nana pakai selalu tu~so boleh la nak pakai selendang kan~heh ngade je nak pakai selendang~huhuuu nana actually jarang berselendang ni~suka pakai selendang time pakai jubah je~sebab serba hitam~so suke la~heh kalu ngan baju kurung~tudung biase2 sudah~heh


oh iye~tak letak lagi gambar kuar makan2 ngan yatie ritu kan~nanti la nana post eh~urmmm idung nana tengah tercumbat ni~sbb nana tengah celeceme~huuuu so cane ni??cane??tadi dah makan ubat dah~tapiiiii~takpelah nanti elok la tu~hehe alhamdulillah dapat sakit~ujian la jugak kan~


nana stop dulu yea~jaga diri hiasi peribadi~nanti jumpe lagi~nah~mmmuuaahh flying kiss kat anda tu~hehehe buh bye~salam~

Wednesday, April 7, 2010

MAAF ITU APA


aduhai malam
izinkan aku bertanya
bertanya padamu yang punya bintang berseri
yang punya bulan terang menawan


bertuahnya kau wahai malam
punya bintang sebagai penyeri
punya bulan sebagai peneman
masihkah lagi kau rasa sunyi?
mungkin kerana ketiadaan matahari
ataupun tiada kehadiran pelangi saat malam hari


duhai malam
maaf itu apa?
mengapa ada maaf?
apa penting maaf itu?
duhai malam yang dingin
terangkan padaku
serba serbi tentang maaf


dan jika maaf itu diungkap
apakah itu pengakhir segalanya?
mengorak satu langkah baru demi sebuah maaf
dan jika ada yang ungkapkan maaf
hanya sebagai pengindah bahasa
mungkin maaf tiada makna baginya


tapi padaku
maaf biar benar dengan sepenuh dada
maka segalanya jadi lebih ceria
masih ada yang perlu tahu
maaf bukanlah segala-galanya
jika itu dianggap penyelamat cerita

:: selamat berjuang by Brothers ::

Malam Siang Berlalu
Gerhana Kesayuan
Tiada Berkesudahan
Detik Masa Berlalu
Tiada Berhenti Oh Syahdunya

Sejenak Kuterkenang
Hakikat Perjuangan
Penuh Onak Dan Cabaran
Bersama Teman-Teman
Harungi Kehidupan Oh Indahnya

Berat Rasanya Di Dalam Jiwa
Untuk Melangkah Meninggalkan Semua
Kasih Dan Cinta Yang Terbina
Ia Akan Selamanya

Selamat Berjuang Sahabatku
Semoga Allah Berkatimu
Kenangan Indah Bersamamu
Takkan Ku Biar Ia Berlalu
Berjuanglah Hingga Ke Akhirnya
Dan Ingatlah Semua Ikrar Kita

Hati Ini Sayu Mengenangkan
Sengsara Di Dalam Perjuangan
Jiwa Ku Merana Dan Meronta Mengharapkan
Kedamaian Dan Jua Ketenangan

Tetapi Ku Akur Pada Hakikat
Suka Dan Duka Dalam Perjuangan
Perlu Ketabahan Dan Kekuatan

Monday, April 5, 2010

:: cinta terakhir ::


Kau cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita…

Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia…

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir…

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ketentuan Tuhan….



nana masih lagi addicted dengan lagu ini la~huuu walaupon lagu ni dah agak lame~tapi nana still addicted dgn lagu ni~nak wat cemane kan~liriknye besshhh sgt~pastu suara aiman tu sedap betol la~boleh senyum sorg2 kalau dengar~hehe tu kalo bace quran tu mesti lagi sedap tu kan~hehehe cuke la kat aiman~hehe oh oh oh oh aiman saranghae~hihi~so semua orang suke la gak dengar lagu ni yea~hehe best tau~sangat best~hehe okay la~nana mau stop dulu~nak sambung dengar aiman nyanyi sambil senyum sorang2~[erk~boleh eh camtu???boleh la~hehe] okay buh bye~assalamualaikum~

MUDAHNYA


kata-kata itu sangat mudah untuk dilafazkan
bagai air terjun yang mencurah laju
segalanya terlafaz bagai air
menghentam batu di bawah
menghentam apa saja yang ada


kerana bukan mereka yang rasa
jadi mudahlah mereka berkata
hanya hati merah itu yang rasa
jadi yang lain susah untuk faham walau berusaha


tanganku sudah hilang tenaga
bibirku sudah hilang getarnya
kerongkong yang satu hilang suara
betapa aku berdiam melihat segalanya


bila rasa itu bukan milik kau
memang mudah kau atur bicara
memang senang kau tukar idea
memang di hujung jari semuanya
kerana rasa itu bukan kau yang punya
dan itu buat aku jadi tambah kelabu
kerana tambah kelam yang aku rasa


melihat ke arah matahari
kau memang jauh tinggi
memang benar aku boleh lari dari kau bersembunyi
menyorok di balik pokok atau di tempat gelap sunyi
tapi esok kau tetap munculkan diri
jadi bagaimana cara untuk aku pergi tinggalkan matahari?

TIDAK MENGERTI


tidak mengerti
tentang kamu
lagu kamu
jiwa kamu
kegemaran kamu
perasaan kamu


aaaahhhhhhh
kecewa dengan sikap kamu
tak faham
tak mengerti walaupun satu
sombong tak menentu,atau
menjauh selagi perlu,atau
aku sudah mati bagi kamu


pelik
sangat aneh
itu kamu
yang tak bisa sekali aku mengerti
apatah lagi memahami
sendiri dengan hidup kamu
memencilkan aku
bagai anjing yang penuh kurap
yang lain semuanya kucing
yang kau boleh bergurau main


aku bukan anjing
mengapa aku terpencil
aku hanya mampu melihat segala drama ini
berdiam sahaja menunggu pengakhiran
kau-aku tidak mengerti
pelik dan aneh
itu kau

Saturday, April 3, 2010

:: titipan dari sahabat ::

Perempuan yang suci adalah perempuan yang dijaga oleh Allah..
Tidak sedikit pun Allah membenarkan mana-mana lelaki..
Untuk menyentuh dirinya mahupun hatinya..
Kerana Allah teramat menyintainya..

Tetapi..

Andai kita bergelumang dengan cinta lelaki..
Di mana Allah untuk menjaga kita..?
Allah seperti melepaskan kita pada seorang manusia..
Yang lebih banyak kecewakan kita..

Jika Allah datangkan kesedaran dalam diri..
Supaya meninggalkan cinta seorang lelaki..
Ini bermakna Allah mahu ambil kita kembali untuk dijagaNya..

Mengapa masih ragu-ragu..?

Kekuatan usah ditunggu..tetapi harus dicari..
Hargailah setiap kesempatan yang Allah berikan kepada kita..


Nilai sebenar berharganya seorang wanita itu, bukan padakecantikan lahiriahnya, namun padakeutuhan hati berpegang pada prinsipnya, kelembutan jiwanya, hati yang penuh rasa berTuhan,harga dirinya, menyerahkan hati hanya pada yanglayak dan halal baginya serta semangatnya dalammemperjuangkan agamanya..

~Duhai sahabat..
Terima kasih ku ucapkan padamu..lantaran dirimu tidak pernah jemu memberi teguran..dan tidak lupa menitipkan peringatan..saat diri ini lemah..saat hati ini terleka..dan saat jiwa ini lalai dengan kehidupan dunia..
Semoga Allah meredhai persahabatan ini..



Ya Allah..
Andai sahabatku resah..
Tenangkanlah hatinya dengan teduhan ma'rifahMu..
Andai dirinya terancam..
Lindungilah jasadnya dengan kebesaranMu..
Andai tubuhnya kedinginan..
Selimutkanlah dengan kehangatan kasih sayangMu..
Andai dirinya merindu..
Rindukanlah jiwanya saat bertemu denganMu..
Ya Allah..
Jangan biarkan hati, jiwa dan jasadnya terpesona dengan duniawi..
Khusyukkan jiwanya dalam rukuk dan sujud menghadapMu..

Semoga dirinya sahabatku selamanya..
Amin~

[this is quoted from http://dentistmuslimah91.blogspot.com/]

CINTA HATIKU


dalam hening malam ini
selesai sudah sujud padamu
airmata menitis tanpa ku sedari
menyedari segunung dosa milikku
menyedari sekelumit rindu padaMU


Allah Tuhanku yang satu
ampunkan aku yang gagal menjaga hati
aku terlupa akan kebesaran cintaMU
aku jejak cinta sementara hanya duniawi


aku mahu hidup dalam kantung cintaMU
aku mahu bernafas dalam wangian cintaMU
aku mahu mati dalam rahmat cintaMU
aku mahu hati hanya terisi olehMU


jadikan bibirku hanya memuji keindahanMU
jadikan telingaku hanya mendengar alunan ayat suciMU
jadikan tanganku hanya bekerja untuk berbakti buat agamaMU
jadikan kakiku hanya melangkah menuju redhoMU
agar hatiku selamanya hanya cinta KAMU


YA ALLAH
hanya Kau yang ingin aku rindu
hanya Kau yang ingin aku cinta
tapi rinduku masih terlalu sikit jika dibanding para mujahid
cintaku masih tidak sekebal cinta para syuhada
kuatkan cinta dalam hati ini wahai PEMILIK CINTA
taburkan cinta ini hanya buatMU


dan-
di saat ini
aku masih belum mahu kesat airmata sesalanku
ampunkan aku wahai Tuhanku yang Satu




Friday, April 2, 2010

:: sesi luahan ::


assalamualaikum~

dah lame kan nana tak update ape2 kat sini~kenape eh??ntah la~kerana hilang semua baris-baris kata nana kot~hurmm actually nana dah janji ngan yatie nak update cerite pasal kitorang keluar hari isnin after exam hari tu~heheh tapi nanti lah~sebab gambar belum transfer lagi~nnt dah transfer nana story eh~

sesi luahan??nak luah ape ni??hehe ermm nak luah macam2~tapi tersekat pulak~tak lepas plak nak meluahkan~heh~apa yang anda rasa kalau ada orang berkawan dengan anda bermusim??suka tak orang macam tu??tapi agaknya orang macam tu memang wujud pon kan~heheh takpelah~manusia kan macam2 acuan~mungkin kawan macam ni datang nye dari acuan bermusim gak kot~hihi

pernah tak anda rase dunia anda sepi?sedangkan keadaan sekeliling penuh dengan warna~kenapa yea rase macam tu??agaknya perlu tepuk dada tanya iman~

kenape dengan nana yea sekarang???kenape dengan nana yea???sekarang dah tak berusaha langsung nak bangun malam,sekali dalam sebulan pon nampaknye susah sangat dah~astaghfirullahalazim~tepuk dada tanye iman~nana~apehal ni~kenape teruk sangat ni~nak jadi ape ni~lepas mati nak jumpa sape???sedar tak nak jumpa sape lepas mati??lalai nye nana!!!

solat awal waktu??ikut mood saje nampaknye~astaghfirullahalazim~api dalam kubur dah tunggu tu nana~kenape lalai ni~kenape dengan nana ni??ape nana pikir eh sekarang??somebody help me~ingatkan nana bile nana lalai~ingatkan nana bile nana lupe~

ASTAGHFIRULLAHALAZIM ASTAGHFIRULLAHALAZIM ASTAGHFIRULLAHALAZIM

buat pembaca yang kenal nana~yang bersahabat dengan nana~tolong lah ingatkan nana~jangan biarkan nana leka~anak yang solehah tu harta kepada ibu dan ayah~apa nana nak jadi kalau nana hanyut~tolonglah sedarkan nana kalau tibe2 tengok nana dah lalai dalam jalankan tanggungjawab~nana pon macam sahabat2 juge~nana nak jadi solehah juge~tapi bile leka~cepat saje syaitan iblis serang hati yang kotor ni~ape nak jadi la dengan nana~ujian baru datang sekecik zarah dah mula hati jadi tak teguh~sedangkan ujian tu untuk uji iman~mane lah perginya sekeping iman~Ya Allah~jangan butakan hati ni Ya Allah~nana nak jadi anak solehah,nak berbakti Ya Allah~tolong Ya Allah~sentiase kuatkan hati ni Ya Allah~

berubah la yea nana~tamo solat lewat2 lagi yea~kesian ayah tunggu doa nana~nana tamo solat lambat dah yea~nana takut azab Allah kan~kalau nak Allah sayang,kene tunjuk yang nana sayang pada Dia jugak~jaga hak Allah dengan sebaiknya~tamo solat lewat dah yea~Ya Allah~tolong lah jangan biarkan hati ni jadi hitam~nana takut kalu semuanye gelap dan hitam~[Ampun Ya Allah]

AKU SAHABAT PADA KAMU?


aku ini pernahkah kau dalami?
aku ini pernahkah kau mengerti?
tiap bait yang aku coret
tiap senyum yang aku lirik
tiap tangis dan ketawaku benarkah kau dengari?
dalam sendu aku bersenandung
dalam bahagia aku tersenyum
yang duka jarang kau ada
yang bahagia sudi ku kongsi bersama


maafkan aku kerana memilih untuk menyepi
maafkan aku kerana mahu jadi bisu
maafkan aku kerana berdiam diri
maafkan aku kerana tak sudi lagi dendangkan lagu
maafkan aku kerana tak mahu lagi untuk berkongsi
maafkan aku kerana ingin pergi jauh dari kamu


mungkin kerana adakala rasa tak dihargai
kadangkala aku rasa hanya aku yang menyayangi
hanya aku saja yang sentiasa mengingati
hanya aku yang takut hilang sahabat sejati
tapi mungkin tak pada kamu
kerana aku bukan apapun padamu
sekadar teman pengisi waktu senggangmu
belum ku kira yang bermusim dalam bersahabat denganku
aku sahabat pada kamu?


maafkan aku kerana tak mampu lagi
untuk terus gendong bakul persahabatan ini
untuk terus tarik tarik tali persahabatan ini
untuk terus jahit sulaman persahabatan ini
bukan aku putuskan tali saudara
aku sekadar melepaskan apa yang ada
karana rasa sedih yang ada dalam dada